Červený zamatový koláč s výraznou farbou a bohatou zamatovou chuťou je obľúbeným dezertom mnohých ľudí. Niet divu, že táto dekadentná pochúťka sa stala základom špeciálnych príležitostí a osláv. Hoci existuje mnoho variantov červenej zamatovej torty, kľúč k jej vynikajúcemu výsledku spočíva v zložení a príprave. Či už chcete zapôsobiť na hostí na večeri, alebo si jednoducho chcete dopriať lahodnú pochúťku, prečítajte si, ako môžete pohostiť návštevníkov dokonalou red velvet torta.
Doprajte svojim hosťom dokonalý recept na červený zamatový koláč
Ak hľadáte dokonalý recept na červenú zamatovú tortu, aby ste predviedli svoje pekárske zručnosti a pohostili návštevu, potom nehľadajte nič iné ako klasický recept. Tento recept sa vyznačuje ľahkou a nadýchanou štruktúrou, ktorá sa vám rozplynie v ústach, zatiaľ čo kontrastná pikantná poleva zo smotanového syra dodáva torte dokonalý nádych sladkosti a kyslosti. Ak chcete pripraviť dokonalý červený zamatový koláč, musíte najprv zhromaždiť ingrediencie. Budete potrebovať univerzálnu múku, kakaový prášok, sódu bikarbónu, soľ, nesolené maslo, cukor, vajcia, cmar, vanilkový extrakt a potravinárske farbivo. Začnite predhriatím rúry na 350 °F a vymastením dvoch 9-palcových tortových foriem. Do stredne veľkej misy preosejte múku, kakaový prášok, sódu bikarbónu a soľ. V samostatnej veľkej miske vymiešajte maslo a cukor do svetlej a nadýchanej peny. Po jednom pridávajte vajcia a po každom pridaní dobre vyšľahajte. Pridávajte suché prísady do maslovej zmesi striedavo s cmarmi, začínajúc a končiac suchými prísadami, kým cesto nie je hladké. Vmiešajte vanilkový extrakt a potravinárske farbivo, kým nedosiahnete požadovanú červenú farbu. Cesto nalejte do pripravených tortových foriem a pečte 25 – 30 minút alebo kým špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá. Koláče nechajte 5 minút vychladnúť a potom ich preložte z foriem na mriežku, aby úplne vychladli. Poslednou úpravou je tvarohová poleva. Vo veľkej miske vyšľahajte smotanový syr a maslo do krémovej konzistencie. Primiešajte práškový cukor a vanilkový extrakt, kým nie je poleva hladká a krémová. Touto polevou polejeme vychladnuté vrstvy torty.