Už od mlada ma veľmi bavilo variť a piecť. Mojím snom vždy bolo vlastniť cukráreň, kde sa budú predávať moje výrobky. Môj sen sa mi, bohužiaľ, ešte nepodarilo splniť, na pečenie som však nezanevrela. Pečením som si však vybudovala dobré meno a bežne sa mi stáva, že ma nielen moje kamarátky, ale aj neznámi oslovia s prosbou upiecť im koláče na nejakú špeciálnu príležitosť. Keďže sa chcem neustále zlepšovať, navštevujem aj zariadenia, v ktorých si môžem koláčik vychutnať pri šálke kávy. Som otvorená všetkým novým nápadom, ktorými môžem moje pečenie spestriť. Je však jeden koláč, ktorý som skúšala pri návšteve Viedne. Tým “koláčom” je sacherova torta. Sacherova torta po prvý krát vznikla práve v Rakúsku, avšak od jej vzniku jej čaru podľahlo už veľké množstvo ľudí. Po čase si ani ja sama neviem odpovedať, prečo som sa sacherovej torty a jej výroby až tak vyhýbala. Možno to bola len obava, že tá torta, ktorú som po prvý krát jedla vo Viedni bola natoľko chutná, že sa mi jej kvalitu už nepodarí prekonať. Jedného dňa som však opäť pri raňajkách rozmýšľala, čo dobré mojej rodine napečiem. Rozhodla som sa, že skúsim teda sacherovu tortu. Po celý čas som neverila tomu, že sa mi podarí ju spraviť naozaj kvalitne. Moje obavy však boli úplne zbytočné. Sacherova torta, ktorú som upiekla ja, bola chuťovo porovnateľná s tou pravou rakúskou. Sacherovu tortu možno charakterizovať ako druh torty, ktorá je vyrobená z čokolády, v ktorej sa nachádza marhuľový džem a na vrchu je poliatá čokoládovou polevou. Počas jej výroby som použila len niekoľko ingrediencií a jej príprava trvala približne hodinu a pol, aj spolu s pečením. Podarilo sa mi spraviť sacherovu tortu pre 8 ľudí. Mojej rodine natoľko chutila, že odvtedy ju pripravujem takmer každý mesiac. Nesmie tiež chýbať ani na našich rodinných oslavách a dokonca sa mi už stalo, že si ju dali moji zákazníci odomňa vyrobiť na požiadanie. Vďaka môjmu rozhodnutiu som jednak prekonala strach z prípravy neznámeho, ale moja rodina si pochutila na niečom novom. Na sacherovu tortu nedám dopustiť a je to naozaj vďačná torta. Je nielen vhodná na akúkoľvek spoločenskú udalosť, ale je aj chutná, lahodná a ako bonus, príprava je skutočne jednoduchá a nezaberie až toľko času. A ako bonus, ingrediencie potrebné na jej prípravu nezaťažujú moju peňaženku. Ak sa mi teda jedného dňa podarí otvoriť si vlastnú cukráreň, sacherova torta v nej určite nebude chýbať.
Previous
Next